Lody jak żadne inne

Firma Häagen-Dazs produkuje niezrównane lody od 1960 roku. Wizja naszego założyciela, Reubena Mattusa, zakładała produkcję najlepszych lodów na świecie z wyselekcjonowanych składników wysokiej jakości. Reuben żywił przekonanie, że jeśli ktoś ma przepadać za lodami, to musi być to rzeczywiste i wzbogacające doświadczenie, a nie samo serwowanie „zimnego i słodkiego", skądinąd powszechne w tamtym czasie.
Dedicated to Great Ice cream

Oddany sprawie wspaniałych lodów

Reuben poświęcił się tworzeniu lodów o jedwabistej, gładkiej i kremowej konsystencji oraz smakach godnych dojrzałych podniebień. Poślubił Rose, mającą smykałkę do biznesu, i wspólnie wystartowali z marką Häagen-Dazs, oferując wówczas trzy klasyczne smaki: czekoladowy, waniliowy i kawowy. W związku z jego zamiłowaniem do perfekcji opracowanie zadowalających lodów truskawkowych zajęło firmie Häagen-Dazs sześć lat.
Devoted To Highest Standards

Zamiłowanie do najwyższych standardów

Ambicją Reubena było stworzenie lodów o najlepszym smaku na świecie, a jego zamiłowanie do najwyższych standardów zmieniło sposób postrzegania lodów. Filozofia firmy Häagen-Dazs nie zmieniła się do dziś. Wierzymy, że każdy zasługuje na wzbogacającą i prawdziwą przyjemność, która jest motywem wszystkich naszych działań.
Share It With Those You Love

Podziel się z tymi, których kochasz

Dlatego też wszystkie lody firmy Häagen-Dazs zaczynają się od w 100% prawdziwej śmietany i mleka, które łączymy z wyselekcjonowanymi składnikami, by stworzyć lody o wyjątkowej, aksamitnej konsystencji i niezapomnianym smaku. Każda łyżeczka lodów firmy Häagen-Dazs jest absorbującym, niezwykle przyjemnym doświadczeniem, tak dobrym, że wprost nie można się nimi nie podzielić z najbliższymi.
mango raspberry stickbar

Niezrównane doświadczenie

W roku 1960 Reuben zapragnął stworzyć lody, z których mógłby być dumny. Z dumą kontynuujemy jego dziedzictwo, dzieląc się ze światem prawdziwą przyjemnością płynącą z niezrównanych lodów.